Bayrama Özel Gül Baklava Tarifi
Bayramda sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz lezzetli bir tatlı arıyorsanız, gül baklava tam size göre. İşte tarifi.
Bayramda sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz lezzetli bir tatlı arıyorsanız, gül baklava tam size göre. İşte tarifi.
Malzemeler
- 1 su bardağı: 200 ml
- Hazır baklava yufkası
- 300 gr ceviz içi (Antep fıstığı da kullanabilirsiniz)
- 150 gr tereyağı ya da margarin
- 2 lt su
- 2 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon
Yapılışı
Her bir porsiyon için bir adet yufka kullanıyoruz. Daha küçük porsiyonlar arzu ederseniz yufkaları kesip küçültebilirsiniz.
Baklava yufkalarımızı oklava yardımıyla arasına ceviz koyup sarıyoruz.
Oklavadan alıp rulo yaparak gül şekli veriyoruz. Yağladığımız borcama yerleştiriyoruz.
Erittiğimiz tereyağını tüm baklavaya sürüyoruz. 180° alt üst ısınmış fırında 45 dakika pişiriyoruz.
Bu sırada şerbeti için su ve şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz. Isınmaya başlayınca birkaç damla limon sıkıyoruz. Kabarcıklar çıkınca ocaktan alıyoruz. Ilık olarak sıcak baklavaya döküyoruz.
Kenarlara cevize bulayarak servis edebilirsiniz. Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
İlgili Haberler: Yaz Aylarına Özel İncir Reçeli Tarifi · Trakya’dan Yumurtalı Helva Tarifi