Domatesli Yağlı Biber Turşusu

Domatesli Yağlı Biber Turşusu Yapılışı :

Domatesli yağlı biber turşusu yapımı için; öncelikle yarım kilo küçük köy biberinin sap kısımlarını kesin. Köy biberi yerine yeşil kıl biber ya da sivri biber kullanabilirsiniz. 1 kilo domatesin kabuğunu soyup, ince ince doğrayın. 8 diş sarımsağı da ince ince dilimleyin. Tarifte kullandığımız su bardağı ölçüsü 200 ml dir.

Jalapeno Biber Turşusu Nasıl Yapılır? Jalapeno Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Daha sonra orta boy geniş bir tencere içine 1 su bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı kadar sirke ekleyip, ısıtın. Sirke miktarını isteğe göre biraz azaltabilirsiniz. Isınan sirkeli yağ karışımının üzerine köy biberlerini koyun. Orta ateş üzerinde biberler yumuşayana kadar ara ara kontrol ederek pişirin. Biberlerin çok fazla yumuşamasına izin vermeden pişirmeye özen gösterin.

Diğer tarafta başka bir tava içine doğradığınız domatesleri, sarımsakları, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı kadar kaya tuzu koyun. Domatesler yumuşayıp, çok hafif suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak, pişirin. Domates sosu piştikten sonra biberli karışımın üzerine döküp, hafifçe karıştırın. Bu şekilde domates sosu ile birlikte biberleri kısa bir süre daha pişirmeye devam edin. Pişen domatesli yağlı biber turşusunu sosu ile birlikte sıcak sıcak küçük kavanozlara doldurun. Ardından kavanozların kapaklarını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Bu şekilde tezgah üzerinde iyice soğuyana kadar bekletin. Bu süreçte turşunun sıcaklığı ile kavanozların kapağı vakumlanacaktır. Mutlaka yeni kapak kullanmaya özen gösterin. Kavanozunuzu ve kapakları kullanmadan önce sterilize edip, temiz olduğundan emin olun.

Öyle Güzel Bir Turşu Oldu Ki Hemen Yemeye Hazır : Domatesli Yağlı Biber TurşusuÖyle Güzel Bir Turşu Oldu Ki Hemen Yemeye Hazır : Domatesli Yağlı Biber Turşusu

Hazırladığınız domatesli sirkeli yağlı biber turşusunun kapaklarında atma ve kavanozlarda akma yoksa güneş almayan serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. İsteğe göre turşunuzu soğuduktan sonra hemen servis edebilirsiniz. Turşunuzu açtıktan sonra da buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Domatesli Yağlı Biber Turşusu Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda50 dakika gerekmektedir. Bu sürenin20 dakikası hazırlık,30 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 küçük boy kavanoz domatesli yağlı biber turşusu içindir.

Afiyet olsun

Bu Tarifin Videolu Anlatımı da Var! Hemen Aşağıdan İzleyebilirsiniz:

Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Haşlama Pancar Turşusu
Soğan Turşusu
Acı Sos Turşusu
Balık Biber Turşusu
Turşu Tarifleri(+)
Lahana Turşusu Lahana Turşusu
Kırma Zeytin Kırma Zeytin
Brüksel Lahanası Turşusu Brüksel Lahanası Turşusu
Balık Biber Turşusu Balık Biber Turşusu
Tombul Acı Biber Turşusu Tombul Acı Biber Turşusu
Çizik Zeytin Çizik Zeytin
Zencefil Turşusu Zencefil Turşusu
Haşlama Turşu Haşlama Turşu
Kışlık Hazırlıklar(+)
Ezme Turşu Ezme Turşu
Kırmızı Biber Konservesi Kırmızı Biber Konservesi
Alman Tipi Salatalık Turşusu Alman Tipi Salatalık Turşusu
Közlenmiş Biberli Domates Konservesi Közlenmiş Biberli Domates Konservesi
Armut Konservesi Armut Konservesi
Çorbalık Kesme Erişte Çorbalık Kesme Erişte
Çiğden Bamya Konservesi Çiğden Bamya Konservesi
Dilimli Salatalık Turşusu Dilimli Salatalık Turşusu
Tüm Tarifler


Başa dön tuşu