Kabak Halkası

Kabak Halkası Yapılışı :

Kabak halkası yapımı için; öncelikle 2 adet orta boy kabağın kabuğunu alacalı soyup, ortadan ikiye bölün. Kabakların iç kısımlarını bir kabak oyacağı ile çıkartın. Ardından kabakları orta incelikte olacak şekilde halkalar halinde dilimleyin. İsteğe göre kabakları halkalar halinde kesip, her kestiğiniz kabakların ortalarını bir kurabiye kalıbı veya şişe kapağı yardımıyla çıkararak halka şeklini verebilirsiniz. Tarifte kullandığımız su bardağı ölçüsü 200 ml dir. Çay bardağı ölçüsü 110 ml dir.

Soğan Halkası Nasıl Yapılır? Soğan Halkası Nasıl Yapılır?

Diğer tarafta derin bir kase içine 1 su bardağı dolusu un, yarım çay bardağı nişasta, 1 buçuk çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber koyup, çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırın. Ardından malzemelerin üzerine 1 şişe soğuk maden suyunu azar azar dökün. Tel çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Karışımın kıvamı yoğun akışkan olacaktır. Eğer gerekirse 1-2 yemek kaşığı kadar un ekleyebilirsiniz. Son olarak hazırladığınız tempura sosu kabak halkalarının üzerine dökün. Tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Kabak halkalarının her tarafının eşit şekilde kaplandığından emin olun.

Daha sonra orta boy hafifçe derin bir tava içine sıvı yağ koyup, iyice ısıtın. Harca buladığınız kabak halkalarını tek tek alıp, iyice ısıttığınız yağın içine koyun. Halkaların birbirine yapışmamasına özen gösterin. Her iki tarafı altın sarısı rengini alana kadar güzelce kızartın.

Bu Tarif Lezzeti İle Damak Çatlatır, Keşke Daha Önce Yapsaydım Dedirtir : Kabak HalkasıBu Tarif Lezzeti İle Damak Çatlatır, Keşke Daha Önce Yapsaydım Dedirtir : Kabak Halkası

Kızarttığınız kabak halkalarını havlu kağıt serili bir tabak üzerine koyup, yağlarının süzülmesini sağlayın. Daha sonra beklemeden sıcak olarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz kabak halkasının yanına sarımsaklı yoğurtlu bir dip sos hazırlayabilirsiniz.

Kabak Halkası Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir?

Bu tarifi hazırlamak için toplamda35 dakika gerekmektedir. Bu sürenin25 dakikası hazırlık,10 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 4 kişilik kabak halkası içindir.

 Afiyet olsun

Kabak Halkası Yanına Ne Gider?

Çeşmi Nigar Çorbası Çeşmi Nigar Çorbası
Baharatlı Tavuk Söğüş Baharatlı Tavuk Söğüş
Barbunyalı Pirinç Pilavı Barbunyalı Pirinç Pilavı
Kabak Halkası Kabak Halkası

Yanına Başka Ne Gider?

Bu Tarifin Videolu Anlatımı da Var! Hemen Aşağıdan İzleyebilirsiniz:

Bu Tariflere de Göz Atmak İster misiniz?

Zeytinyağlı Kabak Yemeği
Tavuk Soteli Kabak Beğendi
Peynirli Kabak Mezesi
Fırında Domatesli Kabak
Kabak Yemekleri(+)
Havuçlu Kabak Kavurması Havuçlu Kabak Kavurması
Sebze Spagetti Sebze Spagetti
Kabak Humus Kabak Humus
Yoğurtlu Kabak Borani Yoğurtlu Kabak Borani
Sebze Yemekleri(+)
Pirpirim Aşı Pirpirim Aşı
Unsuz Pırasa Böreği Unsuz Pırasa Böreği
Kabak Çintmesi Kabak Çintmesi
Kıymalı Lahana Yemeği Kıymalı Lahana Yemeği
Ara Sıcak Tarifler(+)
Sarımsaklı Ekmek Dilimleri Sarımsaklı Ekmek Dilimleri
Fırında Milföy Mantı Fırında Milföy Mantı
Mantar Kızartması Mantar Kızartması
Kabaklı Kiş Kabaklı Kiş
Tüm Tarifler


Başa dön tuşu