Bayram İçin Kuzu Kavurma Tarifi

Bayram sofralarınızı süsleyecek kuzu kavurma tarifi ile misafirlerinizi etkileyin. İşte malzemeler ve yapılışı.

Bayram sofralarınızı zenginleştirecek kuzu kavurma tarifi ile tanışın. İşte ihtiyacınız olan malzemeler:

Malzemeler

  • 750 gr kuşbaşı doğranmış az yağlı kuzu eti
  • 100 gr iç yağı (çok küçük parçalar halinde doğranmış)
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kekik, tuz, pul biber

Yapılışına gelince, öncelikle tavanızı ısıtın. İç yağını ekleyin ve yağın kendini bırakmasını bekleyin. Yağ parçalarını alıp kuzu etini ekleyin. Etin renginin değişmesini sağlamak için ara karıştırın. Et suyunu bırakmaya başlayınca ateşi kısın ve kapağını kapatın.

Suyu azalmaya başladığında tereyağını ve dörde böldüğünüz soğanı ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra tekrar kapağını kapatıp yaklaşık 1.5 saat pişirin. Son olarak baharatları ekleyin, tuzu en son eklemeyi unutmayın.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun!

İlgili Haberler: Bayrama Özel Gül Baklava Tarifi · Yaz Aylarına Özel İncir Reçeli Tarifi

Başa dön tuşu